peloponnesos

peloponnesos

Om bloggen

Här kan ni delta i vårt äventyr i allt vad det innebär att bygga hus i Grekland, och deltidsbo här,samt emellanåt lite om livet i Sverige.
Alla bilder här på bloggen tillhör mig . Vill du använda något eller några foton vill jag att du kontaktar mig!

Påsktider :-) Megali evdomada!

VounariaPosted by anneli Wed, April 16, 2014 05:02:33
Heliga veckan,stora veckan,hela veckan händer det något,man går i kyrkan,det pyntas,kalkas hus,den grekiska påsken är ju årets största händelse.
Överallt säljs det nu "λαμπάδες" lampades,de speciella ljus som man tar ta med sej till uppståndelsemässan på påskaftonens natt. Och det finns ljus av alla slag,pyntade,målade,ja precis allt mellan himmel och jord finns det!
Man drabbas lätt av köpångest när man ska välja, i alla fall jag,kan stå hur länge som helst och beundra dessa ljus.
Oftast är det en present också med ljusen då det är gudföräldrarna som köper ljus till sina gudbarn.Även "jajjes" mor- och farmödrar brukar köpa ljus till sina barnbarn.

Den vackra Hottentoten fikusen/kaktusen ,blommar som vackrast nu.Det sägs att frukten av denna är ätbar men har aldrig smakat ;-) Måste nog undersöka frukten lite bättre!Heter "Bouzi siko"på grekiska.

I Koroni jobbas det febrilt med att få allt klart till påsken,det sägs komma mycket folk i år,både turister och greker :-)
Och det rustas väl bara inte för påskens skull,det är val också,både EU och kommunalval!
Mina rosor ser lite annorlunda ut än i januari ;-) men jag klippte ned dom rejält och det otroligt hur snabbt de kommer igen!
Ha en trevlig onsdag i väntan på påskhelgen :-)
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.