peloponnesos

peloponnesos

Om bloggen

Här kan ni delta i vårt äventyr i allt vad det innebär att bygga hus i Grekland, och deltidsbo här,samt emellanåt lite om livet i Sverige.
Alla bilder här på bloggen tillhör mig . Vill du använda något eller några foton vill jag att du kontaktar mig!

Blueberries,strawberries,mullberries

VounariaPosted by anneli Fri, May 24, 2013 08:39:36

Vågorna gick höga igår och stränderna var ödelagda,fortfarande har vi mycket sand i luften och det gör oss trötta och irriterar slemhinnorna och lungorna.Nu behöver vi lite regn smiley

Men i trädgården blomstar och växer det som aldrig....auberginerna på gång med sina vackra blommor

Så gott till morgon youghurten med blåbär och jordgubbar ur egen trädgårdskafferi.


Mullbären är som godast nu och det finns massor av dem just nu, synd bara att grekerna inte kan ta vara på dessa underbara bär, vilka sägs bla stärka njurar och lever samt vara bra för ditt hår och dina ögon. Studier visar att det kan stabilisera blodsockernivån och öka mängden av det goda kolesterolet.

I traditionell kinesisk medicin används mullbär för att behandla grått hår, för att stärka blodet och för att behandla förstoppning och diabetes.

Have a nice weekend!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by anneli Fri, May 24, 2013 18:44:17

Tack Karin!

Livet är ju en stor skola där vi hela tiden lär oss ;-)

Ha det gott!

Posted by Karin Fri, May 24, 2013 14:50:15

Så vackra bilder, trots hård blåst. Jag kan känna värmen i vågorna och i vinden.Mitt hår är så gott som helgrått nu, kanske jag borde testa detta med mullbär?;)Alltid lär man sig någonting nytt under solen.Ha det allra bäst!