peloponnesos

peloponnesos

Om bloggen

Här kan ni delta i vårt äventyr i allt vad det innebär att bygga hus i Grekland, och deltidsbo här,samt emellanåt lite om livet i Sverige.
Alla bilder här på bloggen tillhör mig . Vill du använda något eller några foton vill jag att du kontaktar mig!

Lupiner eller.....

VounariaPosted by anneli Sun, April 07, 2013 22:29:11
Precis i närheten av våra olivlundar hittade vi dessa vackra blåa blommor, väldigt lika lupiner, och när jag googlade på lupiner fann jag att de troligen är Texaslupiner.
Vår kontrollant för biodynamisk odling, Dimitris, berättade för oss att Lupiner är väldigt bra som gödsel i olivlundar då de binder luftens kväve (med hjälp av mikroorganismer i roten) till jorden.
Nu blir det nog att plocka mycket lupiner och spara fröna för torkning för att sedan så hela olivlundarna till böljande blåa lupinfält, men tyvärr ska de plöjas ned då de blommar som vackrast ;-)


Ha en trevlig vecka !

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa Sun, April 21, 2013 10:09:28

Hallo Anneli. Leser bloggen din i blant, veldig bra. Lupiner e r vakre, ikke minst når de danner et teppe i landskapet. Men de ser ut til å fortrenge andre vekster. I Norge er lupiner 'svartelistet'. For 30-40 år siden plantet bl.a. jernbaneverket lupiner langs skinnene, nå har man startet en kamp for å utrydde plantene.

Posted by anneli Mon, April 08, 2013 11:03:42

Tack Karin!

Har också hört att de kan vara svåra,få se om jag lyckas alls,men det blir en utmaning ;-) bara tanken på blåa olivlundar !!

Undrar om inte staren fryser lite ;-)

Ha det så gott du med !

Posted by Pettas-Karin Mon, April 08, 2013 07:51:29

Härligt! Lupiner är så vackra! Hoppas att du lyckas med frösådden längre fram.Lupiner är lite knepiga att så och plantera. Ofta vill de inte som människan vill utan tar sig fram på eget sätt. De har ett naturligt kemiskt försvar mot andra växter så man behöverofta ta en stor jordklump med sig vid omplantering. Antingen trivs lupinen dit den blir planteradeller också så dör den...Trivs den tar den oftast över helt och hållet på bekostnad av annan växtlighetKan tänka mig att de skulle vara en syn för gudar under olivträden! Önskar stort lycka till! Idag kom staren till oss! Mitt i snön sitter den och äter bröd:)Ha det riktigt gott!